Prázdna kozmetika (2. časť)

Blíži sa koniec krásneho jesenného mesiaca september a na mojom blogu sa objavuje druhý diel série ,,Prázdna kozmetika". Výhodou písania tejto série, je to, že vo väčšej miere separujem odpad. Ak by som si neodkladala plastové obaly, kvôli napísaniu záverečného resumé, zrejme by skončili v komunálnom odpade. Takto pekne zajtra pôjdu do kontajnera so separovaným odpadom.



V septembri som toho spotrebovala na moje pomery veľa. Recenziu som preto rozdelia do viacerých kategórii: starostlivosť o vlasy, starostlivosť o telo, starostlivosť o tvár a starostlivosť o ruky.

Starostlivosť o vlasy


Maska na vlasy LOREÁL - ELSEVE FULL REPAIR - úlohou masky je ,,opraviť" extrémne poškodené a suché vlasy s rozštiepenými končekami. Ja som masku používala na nepoškodené zdravé vlasy s cieľom, aby mi zdravé aj ostali. Túto úlohu maska splnila. Nebola som však spokojná s tým, že moje normálne až mierne mastiace sa vlasy boli po použití tejto masky mastné. Pre moje vlasy táto maska vhodná nie je.
Celkové hodnotenie: Maske udeľujem jeden bod z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Vlasové tonikum REVALID TONIC - úlohou prípravku je zabrániť starnutiu vlasového folikulu, a tým zamedziť vypádavaniu vlasov a podporiť ich rast. Tonikum sa má vmasírovať do vlasov 2 x denne po dobu 2 - 3 mesiacov. V balení bolo 20 ampuliek. Tonikum používal manžel. K účinku sa vyjadrovať nebudem, pretože 20 ampuliek určite nevystačí na 2 - 3 mesiace, ako odporúča výrobca. Ďalšie balenie sme však ani nekupovali, pretože tonikum mastilo vlasy a povedzme si pravdu, človek nemá vždy náladu si každý deň niečo aplikovať do vlasov.
Celkové hodnotenie: nie je možné sa vyjadriť, nakoľko tonikum nebolo používané dobu, akú odporúča výrobca, aby sa prejavili účinky.

Starostlivosť o tvár

Maska na tvár HIMALAYA PURYFYIN NEEM MASK - úlohou masky je zabraňovať vzniku akné, absorbovať prebytočný maz a do hĺbky čistiť upchaté póry. Musím povedať, že maska naozaj odstraňuje čierne bodky. Doteraz som nenatrafila na žiaden prípravok, ktorý by to dokázal. Na druhej strane ale treba povedať, že tie čierne bodky sa možno odstránia drastickým odstraňovaním masky. Pri odstraňovaní masky sa pripravte na to, že budete musieť čistiť umývadlo a uterák pôjde do prania. Prebytočný maz maska tiež absorbuje, tak ako sľubuje výrobca. Po použití masky je nutné použiť hydratačný krém.
Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Nočný krém DOLIVA SIB MINERAL - nočné fluidum - úlohou tohto krému je hydratovať problematickú pokožku, redukovať začervenanie a podporovať regeneráciu pleti počas noci. Krém hydratoval. Redukciu začervenania a regeneráciu pleti som nepozorovala. Vlastne som nepozorovala žiaden rozdiel medzi použitím nočného a denného krému.
Celkové hodnotenie: výrobku udeľujem tri body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Očný krém AVON SOLUTIONS - úlohou očného krému je hydratovať očné okolie. Pri občasnom používaní cca 2 krát za týždeň som nepozorovala žiaden efekt. Pri pravidelnom používaní každý večer začal moje očné okolie vysušovať. Komicky tiež vyznieva upozornenie na obale, že nesmie prísť do kontaktu s očami. Keďže som človek šetrný a bolo mi ho ľúto vyhodiť, nanútila som ho manželovi. Bol veľmi rád, že sa už konečne minul a má pokoj.
Celkové hodnotenie:  udeľujem jeden bod z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


Starostlivosť o ruky a nohy



Nočný krém SCHOLL: úlohou tohto krému na nohy je zmäkčiť kožu v priebehu siedmich dni. Krém spĺňa to, čo výrobca sľubuje a s prestávkami si ho kupujem pravidelne. Nevýhodu je možno parafínová vôňa.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 4 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Bio balzám MEDICALCARE FOOT: úlohou balzamu je zvláčniť vysušenú a otlačenú pokožku nôh. Zmäkčiť stvrdnuté a zhrubnuté vrstvy. Regeneruje i kožné praskliny. Výrobok som mala prvý krát, ale vzhľadom na príjemnú propolisovú vôňu a vzhľadom na fakt, že plní svoju funkciu sa pravdepodobne stane stálicou na mojej poličke.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 5 bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Krém NIVEA: krém je určený na intenzívnu výživu a zároveň jemnú starostlivosť. Ide o univerzálny krém, ktorý som používala na ruky. Spĺňa sľuby výrobcu a zároveň má úžasný retro obal, ktorý si pamätám z detstva. Najmä kvôli tomu obalu som ho nemala v poličke posledný krát.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 5 bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Starostlivosť o telo

 

Gél proti celulitíde NIVEA Q10: podľa výrobcu má  gél spevniť pokožku a zároveň viditeľne redukovať vonkajšie prejavy celulitídy. Podľa mojich pozorovaní gél mierne spevnil a vyhladil pokožku. Vplyv na celulitídu som nepozorovala. Pred pár rokmi som mala krém od tejto značky s Q10 a ten mi svojou konzistenciu, spevnením a vyhladením pokožky vyhovoval viac.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 3 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Sprchový gél NIVEA HAWAIIAN FLOWE and OIL: sprchový gél má podľa výrobcu rozmaznávať olejovými perličkami a osviežujúcou vôňou. No čo k tomu dodať? Akurát to, že je to asi najlepší sprchový gél, aký si pamätám.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 5 bodov z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.

Intenzívne telové mlieko FENJAL: mlieko má vyhladzovať pokožku a poskytovať jej dlhodobú ochranu. Má úžasnú vôňu. Pre moju normálnu pokožku bol vyhovujúci.
Celkové hodnotenie: Výrobku dávam 4 body z mojej päťbodovej hodnotiacej stupnice.


Komentáre

  1. Niveu spevňujúci gél som skúšala pred pár rokmi, bol to môj prvý prípravok proti celulitíde, no žiaľ nezdalo sa mi, že by robil vôbec niečo, stál takmer 10 EUR a efekt žiaden. Oveľa lepší bol prípravok od Garnier, ktorý už žiaľ v obchode nezoženiem. Celkovo na tú celulitídiu neplatí asi nič, ja som tento boj už vzdala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mas pravdu. Pocula som raz jeden nazor, ze celulitida bola vzdy, akurat sme o nej stale nepocuvali v telke a necitali v casopisoch. A tym padom to ani ludia tolko neriesili. Mozno ani nevedeli, ze ju maju.

      Odstrániť
  2. Masku Elseve mám taky a na moje suché je super :) Záleží to na vlasech no :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Suhlasim, pre suche vlasy moze byt fajn. Ja som bola spokojnejsia s maskou v tejto znacky, ktoru predavaju v ciernom obale.

      Odstrániť
  3. Na celulitídu mi zatiaľ najviac vyhovovalo spevňujúce telové mlieko Q10 Nivea, na začínajúcu celulitídku naozaj trocha pomohlo. Teda proti nej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Great review, I am also disappointed with Avon's eye cream. Lovely blog here btw! Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog so I can follow back. Thank you.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovedaťOdstrániť
  5. sprchače od nivei su celkovo fajin dobre penia, musim si zase nejaky ten zabezpečit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krém od Nivea jsem si teď pořídila taky, hlavně kvůli tomu obalu a vůni. Doufám, že mi bude vyhovovat, protože niveácké výrobky mám ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky