Clarins vie ako na to

Dnes to bude bez dlhého úvodu. Proste nikdy by som nečakala, že pri používaní očného krému, budem niekedy pozorovať viditeľné účinky. A to viditeľné účinky v pozitívnom slova zmysle. Očné krémy som totiž vždy vnímala iba ako niečo, čo má preventívne pôsobiť proti vzniku vrások. Našťastie som sa mýlila.

Eye Contour Gel Clarins
Podľa popisu výrobcu má krém posilniť viečka, odstrániť opuchy a tmavé kruhy pod očami. Gélová textúra má upokojiť oči a dodať im pocit sviežosti. Používa sa ráno pred nanesením make-upu.

Cena: cca 30 € za 20 ml

Zloženie: aqua, rosa damascena flower water, citrus aurantium amara flower water, butylene glycol, glycerin, carbomer, tromethamine, caffeine, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, peg-8, aloe barbadensis leaf juice, peg-32, citric acid, benzyl alcohol, centaurea cyanus flower extract, sodium benzoate, ginkgo biloba leaf extract, potassium sorbate, methylisothiazolinone, chamomilla recutita flower extract, dehydroacetic acid, CI 42090 / blue 1. Clarins síce nepatrí k prírodnej kozmetike, ale keď sa pozrieme na zloženie, vidíme, že obsahuje veľa prírodných látok. Výťažky z palmy uvoľňujú a zabraňujú tvorbe opuchov, divoká ruža podporuje drenáž a zabraňuje tvorbe opuchov. Cezmína zlepšuje krvný obeh a eliminuje kruhy pod očami, marhuľa hydratuje a koncentrovaný ružový roztok upokojuje. Celkový dojem narušuje iba methylisotihazlinone, ktorý podľa organizácie EWG patrí k "High Hazard" látkam.



Eye Contour Gel Clarins

Moje subjektívne hodnotenie: očný krém má priehľadnú gélovitú štruktúru modrej farby. Používanie krému ráno mi spočiatku robilo problém, lebo očné krémy som bola navyknutá používať iba večer, ale zvykla som si. Krém sa dobre nanášal a rýchlo vsakoval. Čo sa týka účinkov, tak najskôr objasním stav môjho očného okolia. Myslím si, že opuchmi očí netrpím. Ráno po zobudení sú síce mierne opuchnuté, ale to má tak asi každý. Kým sa umyjem, oblečiem, naraňajkujem, opuch je preč a môžem sa v pohode líčiť. Tmavé kruhy mám len vtedy ak málo spávam a snažím sa im teda vyhnúť dostatočným spánkom a vyhýbaním sa stresu, ak sa to len dá. Vrásky sú jemné, veku primerané, nič tragické. Od krému, ktorý je primárne určený na opuchy a tmavé kruhy som teda nič neočakávala, keďže tieto javy u mňa nie sú v takej forme, aby som to považovala za problém. Hydratáciu by som označila za priemernú, ničím sa nelíšiacu od očných krémov, ktoré som doteraz používala. Po asi troch týždňoch som si však všimla, že pokožka okolo oči je spevnená, vypnutejšia a tým pádom i jemné vrásky sa strácajú. Nečakala som, že taký očný krém existuje, ale naozaj sú účinky pozorovateľné. Vzhľadom na zloženie verím, že by si poradil i s opuchmi a tmavými kruhmi.

plusy:
  • nedráždi oči
  • rýchlo vsakuje
  • viditeľne účinkuje (spevnenie a vypnutie pokožky)
mínusy:
  • cena
Perspektíva produktu na mojej poličke: Cestovné 3 ml balenie mi vydržalo vyše mesiaca, takže z hľadiska dĺžky spotreby cena za plné 20 ml balenie sa dá zvládnuť. Nevylučujem teda, že v budúcnosti si kúpim očný krém znovu. Účinky sú viditeľné.

Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Vyskúšali ste nejaký očný krém s viditeľnými účinkami na očné okolie? 

Komentáre

  1. Pravdu povediac ja som vyskusala len jeden z oriflame a potom nic, ale zacali sa mi robit malinke vrasky a rozmyslam ze by som nieco skusila, toto vyzera velmi zaujimavo...len ta cena ach

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, cena je vyssia, ale zase staci ho pouzit malo a vydrzi dlho.

      Odstrániť
  2. Já jsem strašně líná na ty oční krémy :( Ale je fajn, že něco dělá :)

    Ili Libertad

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Asi sa budem opakovať, ale pre mňa je top NATURA SIBERICA :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skoda, ze sa da kupit iba cez e-shop a navyse nie je v ziadnom e-shope, v ktorom zvyknem objednavat.

      Odstrániť
  4. Vyzerá super, už len aby mali zľavy vo Fann čo sa často do roka nedeje :D zľavy sú tam výnimočne. Niekedy tým češkám naozaj závidím :(.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak ja si nemyslim, ze ta cena by bola nejaka velmi prehnana, ak ma taketo ucinky... plus zvycajne maju ocne kremy objem 15 ml. cize pomer cena vs mnozstvo sa mi osobne zda primerany.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mas pravdu. Nevsimla som si, ze balenie ma vacsi objem ako vacsina inych ocnych kremov.

      Odstrániť
  6. Ocny krem mam momentalne od Ziaja a mam pocit, ze iba hydratuje aj ked by mal posobit aj na vrasky.
    Mimo temy clanku-v dm doplnali vybrakovane alverde a tak ked som videla plny stojan s mineralnym pudrom, tak som si spomenula na Teba ;-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani som neverila, ze ten stojan este niekedy doplnia. Nakupila som aj do zasoby :-)

      Odstrániť
    2. Mam pocit, ze doplnaju tak raz za rok....takze ak si spokojna, tak je zasoba opodstatnena :-).

      Odstrániť
  7. krém vypadá moc zajímavě, jestliže ho něke u nás uvidím, možná si do něj i zainvestuji:)
    Adel z adeljulisova.blogspot.cz
    Velká podzimní GIWEAWAY o šperky, peněženku a hodinky!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak si ho kúpiš, daj vedieť, či si bola spokojná :-)

      Odstrániť
  8. A mně přišlo, že nic nedělal, jen se dlouho vsakoval a lepil :/ Tak jsem ráda, že někomu funguje :) A já holt budu hledat jinde :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky