Stop vysušujucím maskám

Výhodou majiteliek mastnej pleti so sklonom k akné je to, že kozmetika určená na tento typ pleti patrí v porovnaní s inými radmi kozmetiky konkrétnej značky k lacnejším. Paradoxne si myslím, že cena ingrediencií, či vývoj receptu takejto kozmetiky je určite drahší i náročnejší, ako pri kozmetike určenej na pleť suchú, dehydratovanú, či zrelú. Pravdepodobne takáto cenová politika vychádza z toho, že problematickú pleť majú skôr študentky, ktoré zväčša nepracujú. A tak my pracujúce majiteľky zmiešanej, mastnej, či problematickej pleti zaplatíme za tento druh kozmetiky o niečo menej, ako napríklad naše kolegyne s vysušenou pleťou. Určite to platí pri značke prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind, kde rada Purifying Care určená na mastnú pleť má v porovnaní s inými radmi tejto značky veľmi priaznivé ceny.

čistiaca maska Annemarie Börlind

K nákupu ma presvedčil vcelku zaujímavý popis výrobku, ktorý sľubuje hĺbkové čistenie pleti a odstránenie prebytočnej mastnoty. Antibakteriálne účinky majú pôsobiť proti podráždeniu a vzniku vyrážok. Vyvážené zloženie prírodných výťažkov má zabezpečiť ukľudňujúce a dezinfekčné účinky, podporiť tvorbu nového kožného tkaniva. Pri objednávke z e-shopu, som za cenu 14,85 € dostala 75 ml hmoty, ktorá sa skladá z: auqa, kaolin, decyl oleate, zea mays oil, glyceryl stearate, glycerin, butyrosmermum parkii, squalane, glyceryl stearate, citrate, sorbitol, stearic acid, palmitic acid, benzyl alcohol, potassium cetyl phosphate, phenoxyethanol, sodium salicylate, aroma, alcohol, chondrus crispus powder (carrageenan), panthenol, benzyl benzoate, stearyl glycyrrhetinate, linalool, benzyl salicylate, rosmarinus officinalis leaf extract, salvia officinalis leaf extract, achillea millefolium extract, chamomilla recutita flower extract,   ascorbyl palmitate, lecithin, tocopherol, hydrogenated palm glycerides citrate. Podľa organizácie EWG k "High Hazard" látkam patrí benzyl salicylate.

čistiaca maska Annemarie Börlind
Masku som podľa návodu používala raz týždenne na vyčistenú pleť a po desiatich minútach som ju odstránila. Po nanesení pripomínala hrubú vrstvu krému, ktorá za desať minút, kým bola na tvári vsiakla do pleti, tak, že v podstate ani nebolo veľmi čo odstraňovať. Hoci maska nesľubuje hydratačné účinky, ja by som ich kľudne do popisu doplnila. Tým že maska pleť nevysušovala, nenasledoval klasický kolobeh vysušujúcich výrobkov a síce mastenie pleti. Na už existujúce nedokonalosti pleti nemala viditeľný vplyv, ale zato výborne pleť regenerovala. Určite to nebolo moje posledné balenie.

plusy:
  • hydratácia pleti
  • regenerácia pleti
  • príjemná vôňa i konzistencia
  • preventívne pôsobenie proti vzniku nedokonalostí
  • prírodná kozmetika (certifikát EcoControl)
mínusy:
  • žiadne
Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

Poznáte značku AnneMarie Börlind?


Komentáre

  1. Značku nepoznám, počujem o nej po prvýkrát, ale vyzerá dobre. Ja si myslím, že ceny kozmetiky určenej pre mastnú pleť sú možno aj preto nižšie, že akné a mastná pleť je pomerne rozšírený problém, s ktorým sa stretáva množstvo ľudí, nielen žien, takže sa dobre predáva a tým pádom nemusí byť cena tak vysoká. Určite je to však aj vplyvom vekovej kategórie, ktorá túto kozmetiku používa. Ja som sa konečne odhodlala k vyskúšaniu pleťových olejov Saloos, tak som zvedavá, čo to spraví s mastnou pleťou.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od tejto znacky mam viacero veci, takze postupne budu pribudat dalsie pozitivne recenzie. Co sa tyka olejov Saloos, tam velmi zalezi na druhu. Napr. po arganovom plet zostavala mastna a nic extra s pletou nerobil. Ale cajovnikovy s manukou, alebo cajovnikovy s citronovou travou pekne vsakuju a plet regeneruju. Aky olej si si vybrala ty?

      Odstrániť
    2. Vybrala som si levanduľový, podľa popisu sa mi celkom pozdával. Tých citrusových sa trochu bojím, pretože z citrusom v kozmetike kýcham.

      Odstrániť
    3. Levanduľový som iba ovoniavala a voňal veru pekne :-)

      Odstrániť
  2. Značku neznám, ale líbí se mi to dost - obzvlášť od té doby, co jsem na svoji mastnější pleť začala působit právě hydratací. Díky za tip!

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Značku poznám celkom dobre, sympatická :), mám nejakú dekoratívku a krémy a momentálne poškulujem po šampónoch, na ktoré som čítala celkom fajn recenzie. Prírodných pleťových masiek mám doma až-až, najhoršie ale je prinútiť sa používať ich pravidelne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja zase pleťové masky používam rada a pravidelne :-). Od značky Borlind mám šampón proti lupinám a môžem iba chváliť. Dokonca ešte i pení tak ako konvenčné šampóny, čo nie je u prírodných šampónov zvykom.

      Odstrániť
  4. Od této značky mám pro mastnou pleť krém a čistící gel. Produkty používám už měsíc a jsem zatím velmi spokojená, hlavně s gelem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Krém poznám, používam už asi druhé balenie. Vďaka za odporúčanie na gél. Kde tieto výrobky kupuješ?

      Odstrániť
  5. Značku poznám ide akože o high end prírodnú kozmetiku. Pokukovala som po ich krémoch na pleť keďže najviac mi sedia prírodné krémy. Ale nakoniec to risknem a asi skúsim Clarins na mastnú pleť. Si ma navnadila s tým Clarinsom :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Clarins na mastnú pleť som ešte nemala a aspoň budem vedieť či sa oplatí vyskúšať :-) Ja od Clarinsu nedám dopustiť na Beauty Flash Balm. Stále sledujem, či niekde nebude v akcií.

      Odstrániť
    2. SpaceSusi ho recenzovala a dosť ma naň navnadila tak oň napíšem "ježiškovi" :D.

      Odstrániť
    3. Áno, spomínam si, písala, že sa po ňom neleskne. Počkám si, čo na neho povieš ty a potom sa možno odhodlám aj ja :-)

      Odstrániť
    4. Jasne, keď sa mi ho podarí zohnať určite bude recenzia :).

      Odstrániť
  6. Nuž, sama mám mastnú/aknóznu pleť a nepovedala by som že do nej dávam menej.. sestra má suchú pleť a investuje niekoľkonásobne menej, jej stačí micelárka, odličovací krém a hydratačný krém, a ja/ostatní ľudia s mastnou pleťou toho potrebujú viditeľne viac ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslela som to ako cenove porovnanie v ramci jednej znacky.

      Odstrániť
  7. Značku neznám, ale díky za hodnocení. :-) Jarka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky