Červený mak v kozmetike

Ak by som mala napísať meno iba jedného obľúbeného kvetu, bol by to určite červený mak. Keď som teda pred časom na niektorom blogu videla recenziu na sprchový gél a telové mlieko s výťažkom z červeného maku, bolo iba otázkou času, kedy tieto prípravky budem mať aj ja. Červený mak predsa len nie je v kozmetike bežnou ingredienciou. 



Oba výrobky s extraktom z červeného maku môžete kúpiť v sieti rakúskych drogérií BIBA, pričom značka bi good predstavuje certifikovanú prírodnú kozmetiku, ktorá spĺňa kritéria certifikátov NATRUE a VEGAN. Bonusom sú obaly z recyklovateľného materiálu.


Sprchový gél v množstve 200 ml sa predáva za cca 2,30 €. Je umiestnený v tube, ktorá sa trochu horšie zatvára a ku koncu používania sa gél z tuby horšie vytláča. Gél je priehľadný a pomerne výrazne parfumovaný. K vôni mám neutrálny postoj. Nie je to nič čo by mi vadilo a zároveň nič z čoho by som bola nadšená. Gél čistí dostatočne a moju normálnu pokožku nevysušuje.



V takmer identickom balení je umiestnené aj telové mlieko z rovnakej rady. V množstve 200 ml sa predáva za cca 2,80 €. Mlieko je bielej farby s vôňou podobnou sprchovému gélu. Ťažšie sa rozotiera a pomaličky vsakuje. Priznám sa, že časť telového mlieka sa zotrela do pyžama, lebo som nemala trpezlivosť tak dlho čakať. Hydratácia je priemerná. Mojej normálnej pokožke nič nechýbalo, ale suchá pokožka by podľa mňa spokojná nebola.

Celkové hodnotenie: výrobky by som zhodnotila ako priemerné. Ak by sa dali kúpiť na Slovensku, napísala by som, aby ste ich kľudne vyskúšali. Ťahať ich však v kufri z Rakúska podľa mňa nemá zmysel. Výrobky podobnej kvality má napríklad aj Alverde, ktorá je dostupná aj na Slovensku.

Poznáte značku bi good?

Komentáre

  1. Akurát používam čistiaci gél na pleť, už asi dva mesiace a fajn vyčistí, čo som bola prekvapená na prírodnú kozmetiku, ale mám pocit, že mi pleť vysušuje, takže sa k nemu asi vracať nebudem :(. Ale najbližšie sa chystám ešte niečo vyskúšať, asi to telové mlieko, tam vyberavá nie som, resp. moja pokožka :D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cistiaci gel som si teda v ponuke nevsimla. Tak mozno pri dalsom nakupe sa nanho pozriem.

      Odstrániť
    2. Bude na neho určite recenzia :).

      Odstrániť
  2. Nepoznám túto značku, do Rakúska chodievam minimálne a zatiaľ som na ňu nenarazila. Zo sprchových prípravkov by som za najlepšie označila asi Ziaja.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od Ziaja som sprchove pripravky zatial neskusala.

      Odstrániť
  3. Ja by som do toho šla asi len kvôli tým makom. Maky mám rada ako kvety a skúsiť si ich v kozmetike ma celkom láka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslim, ze tak rozmyslal aj vyrobca a preto dal makovu radu do ponuky. Na mna takato strategia jednoznacne fungovala.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky