Aká je modrá?



Hoci v súčasnosti ponúka micelárnu vodu takmer každá značka, tá prvá a legendárna bola vyrobená v laboratóriách značky Bioderma. Micelárne vody od Biodermy, ale i od iných značiek sú v recenziách zväčša kladne hodnotené. Vlastne som iné ako chválu ani nikde nečítala. Väčšina recenzií na micelárky iných značiek však zvykne končiť slovami, že daná micelárka je výborna, ale blogerka sa raz znovu vráti k Bioderme. A to je presne ten dôvod, prečo som micelárnu vodu od inej značky ani nikdy neskúšala. Vlastne ja som tak veľmi konzervatívna, že ja som v plnom balení neskúšala ani žiadnu inú biodermácku micelárku okrem klasickej ružovej. Teraz som však od mojej konzervatívnosti trochu ustúpila a rozhodla sa dať šancu modrej – z radu Sébium, ktorá je určená na mastnú a zmiešanú pleť.



Podľa popisu výrobcu má micelárna voda čistiť pokožku a zbavovať ju prebytočného mazu, pričom pokožku čistí bez vysušovania. Skúšala som nájsť cenu tejto micelárky bez akcie, ale keďže z oficiálnej stránky Biodermy nejako zmizli odporúčané ceny, je to pomerne náročné. Všeobecne sa cena za 250 ml balenie pohybuje v rozmedzí 8 – 14 € v závislosti od predajcu, čo je pomerne veľké cenové rozmedzie. Každopádne tento výrobok sa dá kúpiť pomerne výhodne aj bez toho, aby sme museli čakať na rôzne akcie. Za sumu 8,15 € ju možno kúpiť napríklad tu.


bioderma: Sébium micelárna voda
INCI:
Popis:
aqua
voda
rozpúšťadlo
Peg-6 caprylic / capric glycerides

emulgátor, rozpúšťadlo
sodium citrate
citrát sódny
regulátor ph, spája minerálne zložky s tekutými
zinc gluconate
glukonát zinočnatý
antibaktériálne a protizápalové účinky
copper sulfate
sulfát medi
protizápalové účinky
Ginkgo biloba leaf extract
extrakt z ginko biloba
účinná zložka, podporuje cirkuláciu a obnovu buniek
mannitol
cukor
spojovací prostriedok, zabraňuje strate pevnosti a elasticity pokožky
xylitol
cukor
rozpúšťadlo, zabraňuje strate pevnosti a elasticity pokožky
rhamnose
cukor
zabraňuje strate pevnosti a elasticity pokožky
fructooligosaccharides
cukor
podporujú vitalitu pokožky
propylene glycol

rozpúšťadlo, zmäkčuje pokožku
citric acid
kyselina citrónova
úprava ph, konzervačné účinky
disodium edta

regulátor viskozity
cetrimonium bromide

konzervant
fragrance

vonné zložky
[bi 442]




Podľa databázy EWG nepatrí žiadna zložka výrobku k "High Hazard" látkam. V zložení sa nenachádza žiaden alkohol o ktorom sa často uvádza, že by sa na pleť nemal používať kvôli vysušovaniu a následnému masteniu pleti, ale ktorý sa nachádza v takmer všetkých pleťových vodách. V tomto má micelárna voda jednoznačne výhodu.



Z viacerých možnosti použitia micelárnej vody ju používam na odlíčenie očného make-upu a na dočistenie pleti po odlíčení gélom alebo penou. Pri odličovaní očí ju nanesiem na kozmeticky tampón, na pár sekúnd priložím na oko a zotriem líčenie. S ďalším tampónom opakujem to isté na ďalšom oku. Tento spôsob odličovania očí mi vyhovuje najviac. Líčenie je odstránené, oči nie sú podráždené, neštípu a nie je vyvíjaný tlak na očné okolie. Takže super. Následne v odličovaní pokračujem odličovacím gélom alebo penou. Skúšala som odličovať aj micelárkou, ale minie sa jej pomerne dosť, takže cenovo mi vychádza výhodnejšie použiť gél. Micelárku používam ako náhradu pleťovej vody na následné dočistenie. Pleť nedráždi a zotrie zvyšky líčenia a gélu, ktorý sa nepodarilo opláchnúť. Pri tomto použití som teda tiež spokojná.
A ak by som mala Sébium porovnať so Sensibio? Zásadnejší rozdiel som medzi nimi nepozorovala. Možno Sébium o niečo lepšie odličuje oči, ale v princípe mi vyhovujú obe verzie.

plusy:
  • nevysušuje
  • nedráždi pleť
  • neštípe v očiach
  • nelepí
  • šetrí čas
mínusy:
    • žiadne
    Celkové hodnotenie: jedna z najlepších

    Ktorú micelárku ste si najviac obľúbili?

    Ďakujem e-shopu Elnino za poskytnutie výrobku na zrecenzovanie.

    Komentáre

    1. No vidíš a u mňa je táto micelárka to najhoršie, čo som kedy mala - štípe v očiach, lepí, pení, veľmi slabo odličuje, čím rapídne rastie jej spotreba - no proste hrôza... Skúšala som na odporúčanie mojich čitateliek aj ružovú, tá bola podstatne lepšia, no stále to bol len taký priemer, rozhodne poznám lepšie značky. Zrovna dnes som písala článok s mojou rannou a večernou pleť-čistiacou rutinou. Ak by som mala vybrať najlepšiu micelárnu vodu, bola by to Corine de Farme, z ktorej mám už v zálohe tretie balenie. Aktuálne však používam micelárne mlieko Ziaja, ktoré je tiež skvelé.

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Chcela by som vediet, ake chemicke reakcie prebiehaju, ked na inej pleti vyrobok reaguje uplne inak. Ak by to niekto vyskumal, urcite by to pomohlo aj vyrobcom. V pripade Biodermy sa casto daju kupit testovacie balenia za cca 3 €, takze aj takto sa da vyskusat, ci vyrobok bude vyhovovat.

        Odstrániť
      2. To by zaujímalo aj mňa, lebo mne okrem Pore refineru od Biodermy nesedí absolútne žiaden ich výrobok zo žiadnej línie. Kozmetika je síce veľmi individuálna, ale žeby mi nesedelo vôbec nič, to už mi je samej dosť divné, keďže s ostatnými značkami v 99% prípadov nemávam žiadne výrazné problémy. Ich zelenú micelárku som mala práve najprv v tom malom 100ml balení na vyskúšanie, nesadla mi, neskôr som si teda kúpila ružovú verziu, že mi možno bude viac vyhovovať. Bola síce viditeľne lepšia, než jej zelená kolegyňa, no stále sa nechytala na iné značky, ktoré som skúšala. Pred nejakým časom som sa zapojila do giveaway u Janky, kde okrem iných produktov práve bola súčasťou balíčka opäť aj zelená Bioderma, ale v tom väčšom balení, tak som si povedala, že jej po cca 2 rokoch dám opäť šancu, že si možno na seba zvykneme, predsalen aj pleť sa časom mení, aj to dlhodobejšie používanie by mohlo nakoniec dopadnúť inak, ale zase to bolo o tom istom - penila, lepila, slabo odličovala, na oči som ju už radšej nepoužívala, lebo to štípanie nepotrebujem znova zažiť.. No skrátka ja na túto značku asi ako jediná blogerka nemám šťastie, fakt mi nesedí nič a skúšala som toho už mrte veľa. Takisto keď som sa rozprávala s kamarátkami zo školy, ani im nevyhovujú Bioderma produkty.

        Odstrániť
    2. Ešte som zabudla dodať, že micelárne prípravky sa majú z pleti zmývať, pretože ich zložky sú veľmi dráždivé na pleť (v podstate je to saponát). Mrkni na video od Katty, tá to všetko pekne vysvetľuje - https://www.youtube.com/watch?v=ttVU2MSOz-8

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Citala som o tom uz davnejsie. Samotny vyrobca uvadza, ze netreba oplachovat. Kazdopadne som vyskusala pouzitie s oplachovanim aj bez oplachovania. Prakticky rozdiel nevidim a necitim, takze oplachujem a neoplachujem podla aktualnej nalady. Urcite vsak oplachnutie vodou nemoze byt na skodu.

        Odstrániť
    3. Ja mám s touto micelárkou skvelé skúsenosti, nedráždi oči, aj keď vodeodolné linky odlíčiť veru nevie, ale na odličovanie pleti je super. Pleť ma po nej neštípne, nepne a čo je hlavné nemám pocit ulepenosti, čo bol u mňa presne problém pri micelárke Sensibio, mne nejako všetky micelárky pre citlivú pleť spôsobujú lepivý efekt, takže pre mňa ak micelárka od Biodermy tak jedine Sébium, nedá sa jej uprieť ani tá krásna vôňa, ale uznávam, že si ju z vlastného vrecka kúpim málokedy, sem-tam ju dostanem ako darček od rodiny či známych, no príde mi to fakt veľká investícia, Nivea má tiež micelárku pre zmiešanú pleť len nevonia a sedí mi, tak isto Eucerin či Dermacol a cenovo vychádzajú výhodnejšie.

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Linky neviem posúdiť, keďže ich nepoužívam. Ale mala by som si dať cieľ konečne sa ich naučiť kreslit. Už by bolo načase :-)

        Odstrániť
    4. Vďaka tebe som prišla na penu z DM tu jablkovo-limetkovú... Co se týká micerálky, tak používám jen tuto zelenou, protože a růžová mi absolutně nesedí a mám po ní rozšířený póry jako Grand Canon :D Každopádně tuhle zelenou kupuju už věky a po půl litrech :D

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Teším sa, že pena vyhovuje. Ja ju používam stále. Z miceláriek mi vyhovuje táto i ružova, takže môžem nakupovať podľa toho, ktorá je momentálne lacnejšia, lebo tie ceny sa neustále menia.

        Odstrániť
    5. S micerálkou som si zvykla doodličovavať oči ona to pekne vyčistí keď to čistiace mlieko úplne nezvládne, a máš pravdu že toto je tá legendárna, ja som skúšala aj od yves rocher aj od nivei snimi som tiež veľmi spokojná ale iné som si už nekupovala a ani nebudem, čo sa týka alkoholu niekedy mi nezaškodí si dobre vyčistiť Alpou pleť ale naozaj len raz za čas ato čo na tampóne ostane neostane po žiadnej micerálke ani pleťovej vode:)

      OdpovedaťOdstrániť
      Odpovede
      1. Ja ju tiež najradšej používam na odličovanie oči. Na oči je úplne najlepší produkt.

        Odstrániť

    Zverejnenie komentára

    ♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

    Obľúbené príspevky