Obľúbené výrobky | jar

S blížiacim sa letným slnovratom a koncom jari nastal čas, aby som zhodnotila obľúbené výrobky uplynulého ročného obdobia. Väčšinu z nich používam už v druhom balení, prípadne čakám na doručenie zásielky s balením do zásoby. Biela Mačka udeľuje kozmetické ocenenia.

 DEKORATÍVNA KOZMETIKA

V oblasti dekoratívnej kozmetiky som si obľúbila lícenku Alverde v odieti 01 apricot. Nie som nejaký odborník na lícenky, takže určite nebudem tvrdiť, že je najlepšia na svete, ale mne plne vyhovuje. Má veľmi pekný odtieň, je to prírodný a zároveň bežne dostupný produkt a najlepšia je pigmentácia, ktorá je taká akurát. Lícenku je po nalíčení vidieť a zároveň nerobí efekt ala Marfuša. Som rada, že som sa po rokoch odhodlala zmeniť zaužívanú lícenku. Bola to dobrá voľba.


TVÁR

Lipio sérum Céder Atlas od značky Karel Hádek je mliečnej farby a má výraznú cédrovú vôňu. Vôňa mi nebola veľmi sympatická, ale dá sa na ňu zvyknúť. Od polovice balenia som sa ňou už nezaoberala. Sérum sa dobre rozotiera. Vsakuje priemernou rýchlosťou. Možno by som to prirovnala väčšine nočných krémov. Pri použití séra som nemala pocit, že musím použiť ešte krém. Účinok séra bol viditeľný už od prvého použitia. Nedokonalosti pleti do rána na 80 percent zmizli a pleť bola regenerovaná. Označila by som to za zázrak, lebo s tak účinným výrobkom som sa ešte nestretla. Časom síce vyskočil problém, že pleť bola suchšia, ale to som vyriešila tak, že som začala používať aj nočný krém. Všeobecne sa to pri sérach aj odporúča. Okolo ôsmej som po odličovaní použila sérum a o dve hodiny pred spánkom ešte nočný krém. Potom už bolo všetko úplne v poriadku. Určite to nie je moje posledné balenie.



TELO

DIY krém s vôňou citrónovej trávy sa zaradil k mojím obľúbeným výrobkom v starostlivosti o ruky a nohy. Krém je svetlozelenej farby a má výraznú arómu citrónovej trávy. V zime bol strednej konzistencie, no s príchodom leta je konzistencia vplyvom topenia olejov mäkkšia. Dobre sa nanáša i rozotiera. Pokožka zostáva po nanesení krému mastná, takže je vhodnejší skôr na nočné použitie. V zime som ho používala ako hydratačný prostriedok na ruky. Spočiatku sa mi páčil a zdalo sa mi, že hydratácia je dostatočná aj keď ruky zostávali mastné. Hydratácia však nebola dlhotrvajúca a ruky bolo po hodine potrebné znovu krémovať. Skôr sa mi osvečil ako krém na nohy. Pred spánkom si nohy nakrémujem hrubšou vrstvou, natiahnem ponožky a ráno sú nohy hebké a stvrdnutá koža mäkká.


 HYGIENA A RELAX

Cukrový telový peeling Perfecta SPA som pred časom kúpila ako limitku v Lidli. Ide o hrubozrný peeling s úžasnou vôňou, konzistenciu a efektom. Hrubé zrná pokožku peelinguju a zároveň olej pokožku hydratuje. Po použití nie je potrebná žiadna ďalšia hydratácia. Na pokožku nôh síce uprednostňujem ostrejšie peelingy, ale na zvyšok tela je ideálny. Míňa sa našťastie pomaly, lebo už dlhšie som ho v Lídli nevidela. Ide o poľský výrobok, takže ak má niekto cestu do Poľska, určite odporúčam tento produkt v drogériach pohľadať.


 VLASY 

Na vlasy som veľmi často používala ichtamolový šampúch od Ponio. Šampúch je charakteristický ichtamolovou arómou. Niekto by povedal, že vonia. Niekto zase naopak, že smrdí. Ja sa neprikláňam ani k jednej strane. Je to jednoducho aróma farmaceutického ichtamolu a tak to treba aj brať. Určite každý mal niekedy doma ichtamolovú masť z lekárne, takže si vie posúdiť, či by mu taká vôňa vadila alebo nie. Mne nijako neprekáža. Vďaka množstvu peny, ktorú dokáže vyprodukovať sa používa veľmi dobre. Nikdy by som nepovedala, že prírodná kozmetika dokáže takto peniť. Vlasy umyje dobre a vlasy sa tiež po umytí dobre upravujú aj bez použitia kondicionéra či masky. A teraz to najdôležitejšie. Svrbenie pokožky zmizlo na 100 % a lupiny na 98 %. Tie dve percentá predstavuje už iba niekoľko šupiniek tesne pred plánovaným umývaním hlavy.
 


ABSOLÚTNY VÍŤAZ 

Maskaru od Gosh, ktorá sa objavila v obľúbených výrobkoch za zimu používam už v ďalšom balení a  stále je skvela. Aby som sa však neopakovala, tak teraz sa absolútným víťazom stal make-up X-Ceptional od rovnakej značky. Má svetlý odtieň s podtónom do ružova. Poskytuje stredné krytie. Neoxiduje. Dobre sa rozotiera a je v cenovo prijateľnej kategórií. Už som si kúpila aj ďalšie balenie do zásoby. Po dlhšom čase make-up, voči ktorému nemám žiadne výhrady.



Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

Komentáre

  1. Cukrový peeling som dostala od maminy pred pár mesiacmi s vôňou jahôd a je naprosto dokonalý, určite si pôjdem kúpiť aj ďalšie prevedenia, až zas bude v predaji. A šampúchy od Ponia sú tiež super, no vlastne som zatiaľ mala len jeden, ale bol výborný. Dnes som recenzovala šampúch od Soaphorie, taktiež skvelý. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O jahodovom som nevedela. Ked som peeling kupovala, tak okrem tohto bola este nejaka fresh verzia. Mohli by ho zaradit do staleho sortimentu. Recenziu si idem precitat. Soaphoriu nemam velmi preskumanu.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky