Zázračný šípkový olej

Šípková sezóna je v plnom prúde. Okrem lahodného čaju sa však zo šípok dá vyrobiť i šípkový olej. Nie nie. Nekúpila som si lis sa lisovanie olejov. Na odporúčanie kamarátky som vyskúšala šípkový olej od nemeckej značky Biopurus. A som z neho priam nadšená a v dnešnej recenzií budem o ňom písať len ódy.



Objednávala som ho priamo na stránke slovenského zastúpenia značky Biopurus, avšak ak nemáte radi objednávanie cez e-shopy, tak takmer každá kamenná predajňa bioproduktov ponúka oleje od tejto značky. Šanca nájsť v kamennej predajni aj práve tento šípkový olej je teda veľká. 
V ponuke sa dá nájsť 100 ml balenie šípkového oleja v potravinárskej kvalite, ktoré sa predáva za cca 11 €, prípadne aj 100 ml balenie s pumpičkou na lepšie dávkovanie za necelých 13 €. Keďže som chcela olej používať na tvár, logicky som siahla po balení s pumpičkou. Žiaľ v čase mojej objednávky bolo vypredané a keďže čakať som nechcela, objednala som si balenie bez pumpičky. Dávkovanie nebolo síce výhra, no dalo sa s ním pracovať. Nakoniec som to vyriešila tak, že po spotrebovaní môjho obľúbeného argánového oleja, som šípkový olejček preliala do balenia, ktoré mi po argánovom oleji zostalo. Hneď bolo dávkovanie používateľsky lepšie. Odporúčam preto vybrať si pumpičkové balenie, hoc je o pár eúr drahšie.
Samotný olej má zlato-oranžovú farbu a výraznú vôňu. Presne takú, akú by kvalitný šípkový olej mal mať. Do pleti vsakuje rýchlo, nemastí ju. Často sa preto označuje aj ako suchý olej. Je pomerne výživný, hydratuje bežne avšak na pleť pôsobí omladzujúco, má regeneračné a hojivé účinky. Pleť je po jeho použití rozžiarená, regenerovaná. V prípade, že sa na pleti objaví nejaké akné, šípkový olej ho zahojí. Podľa mňa ide o ideálny produkt pre ľudí so sklonom k tvorbe akné a upchávaniu pórov, ktorý už ale zároveň potrebujú aj prípravok, ktorý by pôsobil proti tvorbe vrások. Kamarátka navyše spomínala, že jej pomohol aj zjemniť pigmentové fľaky. Nevýhodou by mohlo byť akurát to, že ak ho použijete aj na telo, môže zafarbiť biele oblečenie. Tomu sa však dá vyhnúť jednoducho tak, že v čase použitia šípkového oleja, biele veci nosiť nebudete.

plusy:
  • pôsobí proti stárnutiu pleti
  • pôsobí proti akné a upchávaniu pórov
  • pôsobí proti pigmentovým škrnám
  • zjednocuje farbu pleti
  • rýchlo vsakuje
  • prírodný produkt
mínusy:
  • balenie
Celkové hodnotenie: jeden z najlepších

Poznáte oleje od značky Biopurus? Ja premýšľam o vyskúšaní argánového oleja od tejto značky. Máte niekto skúsenosť?

Komentáre

  1. Ja som dostala pol litrové balenie šípkového oleja z Ukrajiny od svokry.=D A ona to zasa dostala od nejakej inej zákazníčky... v každom prípade mi ho kázala jesť, ale po uvážení ho aktuálne používam na telo. S ohľadom na typ mojej pleti sa ho bojím použiť na tvár, aj keď má také super účinky. No a na telo ho zmiešavam s kokosovým olejom, pretože ten trocha prekryje vôňu šípkového oleja. A je to naozaj super.=)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Značka mi nic neříká, ale šípkový olej mám taky moc ráda! A vlastně celkově od doby, co jsem zařadila oleje do péče o pleť, tak vypadá nesrovnatelně líp :-) Teď zrovna mám doma z jednodruhových mandlový, olivový, kokosový, avokádový. A určitě jsem ještě nějaké zapomněla :-D
    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šípkový olej je můj nejoblíbenější! Je na něm skvělé, že sjednocuje pleť, léčí akné a zároveň má i anti-aging účinky, což pro mě už pomalu také začíná být důležitý aspekt :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja som si fakt myslela, že toto je skôr ťažký mastný olej pre suchú pleť. Trochu som si o ňom čítala a opäť je pravda, že je určený na suchú pleť ale tiež na akné. Z tvojho článku na mňa olej fakt zapôsobil, asi by mi vyhovoval a vlastne vyvrátil moje mylné dohady. Idem pozrieť na nete nejaký dobrý.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky