Obľúbené výrobky | zima

So zmenou ročných období pravidelne na blog pridávam články o výnimočných kozmetických kúskoch, ktoré som si špeciálne obľúbila a ktoré môžem odporučiť i mojim čitateľom. Inak to nebude ani teraz a v dnešnom článku dostali priestor konvenčné i prírodné produkty. Ako sa na ne pozerám, tak v pomere tri ku trom. Z tých konvenčných ide značky Clinique, Hildegard Braukman a Cien. Z prírodnej kozmetiky zase Joik a Khadi.


DEKORATÍVNA KOZMETIKA

Make-up anti-blemish solution Clinique používam už asi druhý rok. Najskôr som si kupovala odtieň 02, no časom som zistila, že mi odtieňovo sedí viac 01. Make-up sa dobre nanáša. Ja používam väčšinou štetec, no ide to i rukami. Poskytuje silné krytie a korektor musím použiť naozaj len zriedkavo. Hoci je make-up silne krycí, nie je to efekt masky, ako sa niekedy pri takýchto make-upoch občas stáva. Vydrží počas celého pracovného dňa, neoxiduje, nestráca sa. Celkový efekt, ktorý poskytuje, by som označila ako matný. Pleť je pekne vyhladená, póry nie sú zvýraznené. Nekoná sa žiadne zhoršenie pleti. Make-up som začala používať ešte keď som mala pleť v horšom stave, no zostávam pri ňom i teraz, keď už by mi stačilo i slabšie krytie. Je to skrátka stávka na istotu. Momentálne vôbec nemám chuť experimentovať a skúšať niečo iné. Akurát si musím naplánovať cestu minimálne do Rakúska a dokúpiť aspoň dve balenia odtieňa 01.


TVÁR

Micelárna voda Joik je tou najlepšou micelárnou vodou, akú som kedy skúšala. Až teraz som zistila, že micelárne vody, ktoré som doteraz hodnotila ako skvelé, tejto od Joik vôbec nesiahajú, ako sa hovorí, ani po päty. Nie je parfumovaná, takže nedráždi očné okolie a ani pleť. Výborne odlíči i odolný make-up, pričom je k pleti šetrná. Po odlíčení mám hneď na pleti úžasný pocit hydratácie a ošetrenia. A to bola micelárka na pleti len chvíľočku, kým som po nej prechádzala odličovacím tampónom. Samozrejmosťou je, že pleť po nej nie je lepkavá či začervenaná. Keď som písala o tejto micelárke samostatnú recenziu, ešte sa na Slovensku a v Čechách nedala zohnať. Najnovšie ju už ale nájdete u Mišky v e-shope Krásna každý deň.


TELO

Telové maslo s vôňou kakaa Cien si kupujem pravidelne i do zásoby. A to i napriek tomu, že kvalitou nepatrí medzi najlepšie telové masla, aké som vyskúšala. Hydratuje priemerne a aj vsakovanie je pomalšie a pokožku treba poriadne premasírovať. Vôňa kakaa a originálny obal však stoja za to. To chcete. Navyše má nízku cenu a veľký objem, takže čo ušetrím na telovej kozmetike, môžem si dopriať pri kozmetike pleťovej. Nepatrí do stáleho sortimentu predajne Lidl, no približne dvakrát ročne ho do svojho predaja zaradia.


HYGIENA

Deodorant s prírodným minerálom, citrónom a muškátom Joik obsahuje kamenec, takže okrem funkcie deodorantu účinkuje i ako prírodný antiperspirant.  Vôňa je korenistá, pričom v pozadí sa objavuje vôňa citrónovníkového oleja. Po aplikácií prípravok veľmi rýchlo vsakuje a nemusím čakať na schnutie. Hneď sa obliekam. A aký je účinok. Skvelý. Potím sa o niečo menej, čo bude zrejme spôsobené kamencom, no neoznačila by som to tak, že počas celého dňa je podpazušie suché. To mimochodom nedosiahne asi ani klasický chemický antiperspirant z drogérie. Pot však absolútne necítiť, čiže deodoračný účinok je stopercentný. Každý sme samozrejme iný, no na mňa toto zloženie zafungovalo. Pot necítiť dokonca ani po cvičení, čo nebýva samozrejmosťou. Ja som si ho obľúbila a zaradil sa k mojím obľúbeným prípravkom proti poteniu. Deodorant, podobne ako i ďalšie výrobky estónskej prírodnej kozmetiky Joik, nájdete napríklad v e-shope Krásna každý deň.


VLASY

Vlasový olej amla od značky Khadi je určený proti šediveniu a vypadávaniu vlasov. Pravdu povediac vplyvu na šedivenie vlasov veľmi neverím, skôr sa spolieham že pomocou neho predídem masívnejšiemu padaniu vlasov počas jarného obdobia. Výsledný efekt teda zhodnotím až neskôr, no obľúbila som si ho už teraz vďaka jeho efektu na vlasy a vlasovú pokožku. Vlasy sa po jeho použití veľmi dobre upravujú a na dotyk sú veľmi príjemné. Slúži teda ako vlasová maska, akurát že ho používam pred umývaním vlasov. Upokojuje i vlasovú pokožku, ktorá nesvrbí, nie je podráždená a netvoria sa ani lupiny. Oleje Khadi kupujem v kamenných obchodíkoch. Zatiaľ som túto značku videla vari v každom bioobchode, takže v tomto prípade nie je potrebná ani elektronická objednávka.

amla

ABSOLÚTNY VÍŤAZ

Pleťové tonikum s vitamínmi HILDEGARD BRAUKMANN vonia ako Celaskon. Veď ten vitamín C i obsahuje na siedmom mieste v zložení. Na kozmetickom tampóne má jemnú oranžovú farbu. Čistiaca schopnosť je priemerná. Neobsahuje alkohol, čiže určite od neho nečakajte hĺbkové čistenie. Mne to však vôbec nevadí. Pleť dôsledné odlíčim v predchádzajúcich krokoch a tonikum mi potom slúži naozaj už iba na jemné dočistenie. Tonikum je k pleti jemné a dokonca i mierne hydratačné. Čo je však na ňom úžasné, je jeho rozjasňujúci efekt, čo by malo byť dôsledkom vitamínu C v zložení. Pleť je krásne rozžiarená a ja sa vďaka tomuto toniku zaradila do fanklubu vitamínu C v kozmetike. Pri najbližšej možnosti si ho určite kúpim do zásoby. U nás žiaľ nie je dostupné a treba za ním vycestovať k naším susedom, ktorý majú sieť drogérií Muller.


Čo je vaším absolútnym víťazom tohto ročného obdobia?

OBĽÚBENÉ VÝROBKY
jar | leto | jeseň

Komentáre

  1. Pre mňa šípkový olej, na ktorého kúpu ma motivovala tvoja recenzia. A neviem si ho vynchváliť, je úžasný. Moja pleť je vďaka nemu v skvelej kondícii a navyše sa mi s ním aj dobre odličuje. Len tých 50 ml sa míňa veľmi pomaly. U teba ma zaujali make-up a tonikum. Ten odtieň 01 má ružový podtón?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno, 01 je s ružovým podtónom. Inak mne by bolo ľúto používať šípkový olej na odličovanie :-) Teraz skúšam jedno šípkové sérum, kde je šípkový olej kombinovaný s ďalšími super látkami, no zatiaľ ma účinkom nepresvedčilo, že by bolo lepšie ako čistý šípkový olej. Takže sa zrejme znovu vrátim k Biopurus oleju.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky