Nič to nerobí

Keď som na konci zimy mala problém so začervenanou pleťou a navyše som pociťovala v okolí nosa ihličkové pichanie, vedela som, že je zlé. Pamätám si, že keď som v tom čase hľadala kozmetiku určenú na tento problém, mala som v hľadáčiku i krém Sensibio Light od Biodermy, ale vzhľadom na vysokú cenu som sa rozhodla pre lacnejšiu variantu , ktorá sa v konečnom dôsledku ukázala ako vyhodené peniaze. Nakoniec môj problém celkom účinne vyriešil Jarischov roztok (kombinácia kyseliny boritej s glycerinom, ktoré sú rozpustené v demineralizovanej vode a konzervované methylparabenom a propylparabenom). Tento roztok za 2,50 € je voľne dostupný v lekárni. No a keď môj problém pominul, tak ako to už býva, vyhrala som spomínaný krém Sensibio Light od Biodermy.

Sensibio Light Bioderma

Podľa popisu výrobcu ide o ľahký upokojujúci krém, ktorý sa ľahko vstrebáva a zanecháva pokožkú jemnú a pružnú. Vďaka patentovanému komplexu Toléridine zvyšuje prah tolerancie pokožky, ktorá sa tak stáva odolnejšou, je lepšie chránená proti vonkajším vplyvom a je menej reaktívna. Krém intenzívne vyživuje a obnovuje kožnú barieru, čím zabraňuje prieniku škodlivých látok. Zmierňuje pocity pálenia, pnutia a nepohodlia. Vhodný na normálnu až zmiešanú pleť. Vytvára vynikajúci základ pod make-up, je bez parfumu, je nekomedogénny a hypoalergénny.

Cena: cca 19 €

Zloženie: auqua, glycerin, cetearyl isononanoate, isohexadecane, glycol palmitate, caprylic / capric triglyceride, triceteareth-4 phosphate, fructooligosaccharides, mannitol, xylitol, glycyrrhetinic acid, rhamnose, laminaria ochroleuca extract, glycol stearate, PEG-2 stearate, pentylene glycol, acrylates / C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, caprylyl glycol, 1,2-hexanediol, disodium edta, xanthan gum, sodium hydroxide. Podľa EWG patrí k "High Hazard" látkam triceteareth-4 phosphate.
   
Sensibio Light Bioderma
Moje subjektívne hodnotenie: V čase používania krému som našťastie nemala problémy s pocitmi pálenia či pnutia. Tento účinok krému teda posudzovať nebudem. Na kréme sa neuvádza určenie, či ide o krém nočný, alebo denný. Vyskúšala som teda oba spôsoby. Po nanesení krému zostáva na pleti lepkavý pocit, ktorý nezmizne ani po dlšom čase. Ako nočný krém som ho teda vylúčila. Používala som ho ráno, ako podklad pod make-up. Po nanesení make-upu bol lepkavý pocit prekrytý a potlačený samotným make-upom. Výrobca krém odporúča ako vynikajúci základ pod make-up. No čo ja viem. Slovo vynikajúci mi tam nesedí. Je to klasický podkladový krém, ktorý nejak neznepríjemňuje nanášanie a výdrž make-upu, ale na druhej strane ani nejako nezlepšuje celkový efekt make-upu. Hydratáciu by som označila ako veľmi slabú až žiadnu. Čo však oceňujem, je fakt, že je naozaj nekomedogénny a nezhoršuje stav pleti. V konečnom dôsledku musím povedať, že tento krém nerobí nič, čo ale zase nie je tak celkom od veci, ak si spomeniem na niektoré krémy určené na citlivú pleť, ktoré mi stav pleti zhoršovali.

plusy
  • neupcháva póry a nezhoršuje stav pleti
mínusy
  • cena
  • "High Hazard" látka v prednej časti zoznamu
  • lepkavý pocit po nanesení
  • malá hydratácia

Perspektíva produktu na mojej poličke: ide o prvý krém určený na citlivú pleť, ktorý mi neupchával póry a nezhoršoval stav pleti. Ak by som teda zase raz mala problém s precitlivelou pleťou (čo dúfam, že už nebude), siahla by som teda po tomto kréme.

Celkové hodnotenie: dobrý

Máte skúsenosť s týmto krémom?


Komentáre

  1. ja som ho mala v mini baleni a prisiel mi taky ze neurazi-nenadchne. Ale zas ja nemam super citlivu plet, takze ani neviem ake ucinky som mala pozorovat. Co si bohuzial pamatam velmi dobre je, ze mi smrdel ako cerstvo nahodena omietka... :-P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pach mi nevadil, ale to sme uz riesili, ze Tvoje cuchove bunky su extra citlive :-) . Presne ako pises, neurazi-nenadchne, az na to, ze za taku cenu by clovek ocakaval nieco viac.

      Odstrániť
  2. Zkušenost nemám, ale za tu cenu ho zkoušet ani nebudu. Díky za recenzi!

    Zrzavá katastrofa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja som si minule kupila sensibio ds+ urceny konkrétne na upokojenie podráždenej zacervenanej vysusenej pokozky a tiez nic nerobi. Zbytocne vyhodené peniaze.. viac mi pomoze obycajne alverde z dmka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som ho pouzivala a npocitovala som teda ziadnu lepkavost a to ja som na toto pritom velmi citliva. podla mna ide o lahky krem, vhodny na leto pre pokozku, ktora nie je prilis sucha. ked som ho pouzivala tak som problemy so zarevenanim nemala, ale aktualne mam a pouzivam sensibio forte, ktory sa zda byt ucinny (este ho vsak testujem len kratko). forte je vsak rozhodne mastejsi a hutnejsi.

    Beauty by Bellatrix

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mas podozrenie, z coho by to zacervenanie mohlo vznikat? Ja som ho v zime mala pravdepodobne zo striedania teploty a silneho vetra.

      Odstrániť
    2. praveze vobec netusim. je to take-akoby popalene a niekedy to svrbi. ale zvycajne to vidno len z blizka. a je to suche. namazem 4mi najmastenjsimi vecami vecer a rano je to opat suche. skusala som menit kremy aj inu kozmetiku a nepomohlo. tiez som skusila vysadit urcite potraviny, ze ci nemam nejaku alergiu a tiez nepomohlo. musela som prestat pouzivat cistiace gely (ktore som donedavna pouzivala aj rano aj vecer a nevedela som si predstavit byt bez nich), nakolko sa mi to po nich zhorsuje. avsak na druhu stranu - T zonu mam mastnu a sem tam aj akne. akurat testujem to sensibio forte a zda sa mi, ze pozorujem zlepsenie

      Odstrániť
  5. Ja si ho v lete občas zvyknem kúpiť a za mňa teda musím povedať, že ideálny krém. Nemastný, výborný ako podklad pod mejkap /t.j. necuckuje mi - životnosť mejkapu síce nepredĺži, ale tak na to krémy ani určené nie sú, že :)/ a mňa hydratoval SUPER. U mňa určite jeden z najlepších krémov na teplejšiu časť roka, škoda tej ceny...
    ZIAJA giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U mňa kritérium ideálneho krému momentálne spĺňa krém z radu Purifying care od značky Anne Marie Borlind :-)

      Odstrániť
    2. A správne si si všimla, že teraz som sa do giveaway nezapojila. Ja a Ziaja máme totiž osobný problém, ktorý sme zatiaľ nevyriešili :-)

      Odstrániť
  6. ja bioderma kremy nepouživam jedine čo je dobre su tie miceralne vody, raz som použivala krem od biodermy a tiež to nepomahalo a od takych drahších výrobkov čaka človek oveľa viac,, ale ako vidim lacnejšie su lepšie niekedy

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

♥ ĎAKUJEM ZA KOMENTÁR ♥

Obľúbené príspevky